Wandelen

Gilde De Ronde Venen organiseert gidswandelingen in De Ronde Venen. U kunt zich opgeven voor gidswandelingen door Vinkeveen en Abcoude. Ook is het mogelijk u op te geven als vrijwilliger: om te helpen de gidswandelingen verder te ontwikkelen, te gidsen of coördinator te worden.

Vinkeveen

De gids vertelt u tijdens de wandeling door Vinkeveen  over de ontstaansgeschiedenis van dit karakteristieke lintdorp. Er wordt gewezen op de kenmerkende gebouwen en de sporen van de geschiedenis in het landschap. Eén en ander wordt omkleed met anekdotes over illustere inwoners. Aan het einde van de wandeling is het mogelijk om met een gids de toren van de RK Kerk te beklimmen en te genieten van het uitzicht.

U kunt beneden aan deze pagina een wandeling door Vinkeveen inboeken of u opgeven als vrijwilliger.

Deelname aan de wandeling door Vinkeveen kost € 5,- per persoon en is inclusief koffie of thee bij restaurant “Het Voordek”, voor aanvang van de wandeling. Het beklimmen van de toren kost € 2,- per persoon extra.

Abcoude

Tijdens de gidswandeling door Abcoude ziet u de mooiste en meest verassende plekken en hoort u de mooiste verhalen over dit 1000 jaar oude dorp, gelegen aan de rivieren Winkel en Angstel. Abcoude kent tientallen rijksmonumenten en heeft een beschermd dorpsgezicht. De gids neemt u mee lang prachtige statige panden, zoals Binnenrust, Schoonoord en de Witte Dame. Ook bezoekt u de historische Dorpskerk, waar mensen niet alleen op zondag naar toe gingen om een kerkdienst te bezoeken, maar waar waar ook een cellenblok is gevestigd waar minder welwillende burgers werden opgesloten. Tussendoor verteld de gids u ook waar de BN’ers (Bekende Nederlanders) in Abcoude wonen.

U kunt beneden aan deze pagina een wandeling door Abcoude inboeken of u opgeven als vrijwilliger.

Deelname aan de wandeling door Abcoude kost € 5,- per persoon en is inclusief koffie of thee bij een koffiehuis of restaurant in het dorp, voor aanvang van de wandeling. 

Coördinator

vacature

Vacature

Aanmelden