POWER

Het project POWER Veerkracht op leeftijd is een nieuw initiatief voor senioren die elkaar willen inspireren om het ouder worden op een zo positief mogelijke manier te beleven. Een serie workshops stimuleert gemeenschapsvorming (community building) voor en door senioren. Kernbegrippen zijn: persoonlijke balans, eigen kracht en talent, (nieuwe) contacten en zinvolle activiteiten.

woman-bench-stand-by-blonde-157622crop

POWER: Veerkracht op leeftijd bestaat uit een serie van vijf workshops. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hun interesses en over hoe zij in het leven staan. Thema’s die aan de orde komen zijn:

5-levensdomeinen-e1435220016706

De deelnemers kunnen zo ontdekken hoe zij balans kunnen aanbrengen en ervaren in deze aspecten van het leven. Het is de bedoeling dat ze hun talenten (beter) leren kennen en ontwikkelen om hun leven in te richten met bij hen passende activiteiten. De begeleiders van de workshops hebben de speciaal voor POWER ontwikkelde opleiding gevolgd.

De methode die voor POWER wordt gebruikt is succesvol gebleken ondermeer in Borne, Zeist en Zutphen. De Gilden van onze buurtgemeente Stichtse Vecht en van Amsterdam zijn ook met POWER gestart. Uit deze ervaringen blijkt dat POWER in een behoefte voorziet en resultaten oplevert.

Ervaringen van enkele deelnemers:

“Ik was altijd de hulpverlener, nu wil ik wat meer aandacht gaan besteden aan zelfzorg.”

“Ik had jaren geen contact met mijn dochter; dankzij de steun van de groep heb ik eindelijk weer contact met haar durven opnemen.”

“Ik ben opgewekter, sta open voor nieuwe plannen.”

“Ik ben mezelf meer gaan waarderen en wil iets met mijn ervaring doen.”

In de POWER workshops werk je samen aan jezelf. We gaan in gesprek met elkaar. Gesprekken kunnen praktisch van aard zijn en er is ruimte om persoonlijke ervaringen te delen. Maak plannen en laat ze uitkomen. Of geef een nieuwe invulling aan dingen waar je al mee bezig bent. Een groep voor de gezelligheid, een lees- of theaterkring, zijn voorbeelden van mogelijke activiteiten, net als een gezamenlijke reis of het opzetten van een initiatief voor hulpverlening.

Aanmelden

Momenteel worden er in De Ronde Venen geen Power-workshops gegeven,
wij informeren u wanneer er een nieuwe serie workshops start: