Coach4You

shutterstock_361337108cropVoor sommige kinderen is de overstap van de basisschool naar de middelbare school een zware opgave. Voor deze kinderen bestaat ‘een steuntje in de rug’ in de vorm van een persoonlijke coach. Deze coach komt gedurende 18 maanden (tot de kerstvakantie in het tweede middelbare schooljaar) eens per week bij de leerling thuis en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die een brugklasser heeft in de eerste tijd en hoe om te gaan met bijzondere omstandigheden. Kortom, de coach richt zich in het geheel op de succesvolle integratie van de leerling in het middelbaar onderwijs.

De leerkracht van groep 8 van de basisschool kan goed inschatten welke leerlingen gebaat zijn bij wat hulp in de stap naar het wat afstandelijker onderwijs op de middelbare school. Vandaar dat de aanmelding van deze leerlingen uitsluitend via de leerkrachten van groep 8 plaats kan vinden.

shutterstock_361329596crop

Gilde De Ronde Venen beschikt over een netwerk van gekwalificeerde coaches, die op hun beurt met een behoorlijke coachtraining, gericht op dit project, hebben gevolgd. Uiteraard worden deze coaches op hun beurt ook weer begeleid en ondersteund met opleidingen en intervisie- en expertbijeenkomsten. Meer informatie over het project en de achtergronden kunt u vinden op de website www.coach4you.org of download de Coach4You folder.

De inschrijvingen (door de leerkrachten van groep 8) voor het volgende schooljaar kunnen vanaf 1 november van het voorafgaande schooljaar worden gedaan.

Coördinatoren

Coach worden?

Gilde de Ronde Venen is altijd op zoek naar nieuwe coaches voor Coach4You. Wil jij gedurende anderhalf jaar een uur per week investeren in het coachen van een brugklasser en herken jij jezelf in het onderstaande profiel? Reageer dan via het onderstaande contactformulier.

Profiel: een Coach4You coach…

  • heeft minimaal HBO werk- en denkniveau
  • heeft verantwoordelijkheidsgevoel
  • heeft plezier in het coachen
  • is empathisch
  • is betrouwbaar
  • is resultaatgericht
  • is geduldig
  • kan goed luisteren
  • kan goed motiveren

NB: Voor Coach4You coaches wordt altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.

Contact